PAŞII PENTRU REALIZAREA MACHIAJULUI PERFECT

CORECTOR
Putine persoane au o culoare uniforma a tenului astfel incat sa nu necesite utilizarea corectorului. Se prezinta sub forma compacta (creion corector) sau cremoasa (crema corectoare), iar unele au chiar o formula care sa trateze cosurile existente si sa previna aparitia altora. Estompeaza petele de culoare de pe ten (culoarea cearcanelor, cosurile, etc.).
Aplicarea
Se recomanda aplicarea prin tapotare cu varful degetelor pentru a obtine o acoperire perfecta si un aspect placut, natural.
Trucuri utile.
 Aplicat pe pleoape sau pe buze ajuta fardul de pleoape si rujul sa reziste mai mult.

FOND DE TEN
Cum alegem culoarea perfecta pentru fondul de ten ? Se spune ca un fond de ten perfect ar trebui sa fie invizibil. Desi suna ca o contradictie, acest lucru este in totalitate adevarat: multe persoane folosesc fond de ten pentru a obtine un aspect natural si placut al tenului, dar care sa si acopere eventuale imperfectiuni de culoare existente. Inainte de a alege culoarea fondului de ten trebuie stabilit daca pentru pielea persoanei respective se pot alege culori calde sau culori reci. Fondul de ten nu trebuie doar sa acopere, ci trebuie sa confere tenului un aspect general perfect. Pentru a putea conferi tenului un aspect natural, alegeti nuanta fondului de ten aplicand pe o portiune de pe frunte sau de pe gat un fond de ten de culoare apropiata de cea a pielii.
 Textura fondului de ten
Fondul de ten ar trebui ales ca si textura astfel incat in momentul in care l-ati aplicat pe ten el sa poata fi considerat o "a doua piele", adica sa nu simtiti ca il purtati. Exista o larga varietate in ceea ce priveste textura fondurilor de ten, pornind de la cele cu o textura delicata, hidratanta pana la cele cu o textura mai consistenta care au si o acoperire mai buna.
Mod de aplicare
Fondul de ten poate fi aplicat cu un burete special, cu varful degetelor sau chiar cu o pensula. Tehnica pe care o veti folosi depinde de rezultatul pe care doriti sa-l obtineti: fondul de ten aplicat cu varfurile degetelor sau cu buretele umed asigura un aspect fin si delicat, insa aplicat cu buretele uscat asigura un aspect pudrat. Aplicarea fondului de ten se face incepand de pe frunte inspre barbie si se uniformizeaza in lateral catre ureche, iar pe barbie se uniformizeaza catre gat. Pentru a pastra acoperirea oferita de corector, fondul de ten se aplica prin miscari de tapotare in zonele in care s-a utilizat acesta pentru a estompa petele de culoare existente pe piele.

PUDRA
Este un produs foarte important pentru relizarea unui machiaj perfect. Pudra fixeaza efectul creat de anticearcan si de fondul de ten, conferind un aspect mat tenului.
Pudra Pulbere - Incredible Finish Loose Powder
Pudra pulbere asigura un aspect fin si delicat. Daca aplicarea se realizeaza cu o pensula speciala, se recomanda scuturarea acesteia inainte de contactul cu pielea pentru a elimina surplusul de pudra de pe pensula. In acest caz, directiile de aplicare sunt asemanatoare cu cele de la fondul de ten: de pe frunte catre barbie cu miscari de uniformizare catre gat si in lateral catre ureche. Daca se utilizeaza un "puf" special pentru pudra, aplicarea se face cu miscari delicate prin tapotare.
Pudra Compacta - Incredible Finish Pressed Powder
Pudra compacta ofera un aspect mat si asigura o acoperire mai buna. Aplicarea acesteia se recomanda sa se faca cu un "puf" special prin tapotari usoare pentru a nu sterge efectele create de produsele utilizate anterior.
Trucuri Utile
Marea majoritate a femeilor considera ca este necesar sa foloseasca pudra doar in Zona T, unde machiajul tinde mai mereu sa prinda un usor luciu. Pentru persoanele cu ten gras se recomanda tapotarea fetei cu un servetel inainte de aplicarea pudrei, pentru a preveni folosirea acesteia in exces.

MACHIAJUL SPRANCENELOR
In general, femeile nu dau prea multa importanta sprancenelor in momentul in care se machiaza. Spranceana este ca o "rama" pentru ochi, asigurand un echilibru estetic perfect.
Este bine sa pensam sprancenele? La aceasta intrebare este destul de dificil de gasit un raspuns. Trebuie sa tinem cont de faptul ca sprancenele pensate foarte des nu cresc uniform sau chiar nu mai cresc deloc, dar la persoanele cu sprancene foarte dese pensatul este solutia optima pentru a le pastra intr-o forma perfecta. Utilizati un Creion pentru Sprancene pentru a crea arcuirea perfecta pentru sprancenele dumneavoastra. Avon a creat un nou tip de creion care nu necesita ascutire, nu contine parfum si care este rezistent la transfer.
Culoarea
- Alegeti o culoare cat mai apropiata de culoarea naturala a sprancenelor dumneavoastra
Aplicare
- Periati spranceana in forma ei naturala cu o perie speciala. Retusati apoi forma si lungimea sprancenei cu un creion special, trasand linii foarte fine in sensul de crestere al sprancenei.

Machiajul pleoapelor
Farduri de Pleoape
OCHII-IMAGINEA SUFLETULUI
Evidentierea ochilor a fost din totdeauna o preocupare aparte pentru femei, in cadrul machiajului. Exista o varietate larga de modalitati de aplicare a produselor de machiaj in zona ochilor, in functie de forma si culoarea acestora, in functie de ocazie si in fuctie de stilul caracteristic fiecarei persoane. Nu este obligatoriu sa asortati culoarea fardurilor de pleoape cu o anume culoare de la hainele pe care le purtati in momentul respectiv. Este mult mai indicat sa creati combinatii de culori care sa fie ori in contrast ori in aceeasi tonalitate cu culoarea ochilor dumneavoastra, tinand cont in acelasi timp si de tonalitatea tenului.
Cum alegem culoarea Fardului de Pleoape ? Indiferent de culoarea pe care o alegeti pentru fardul de pleoape aveti grija ca intensitatea acestuia sa nu fie mai puternica decat intensitatea culorii ochilor. Nu trebuie sa va fie tema sa combinati farduri de culori diferite, pentru ca atata timp cat sunt uniform imbinate pot crea un efect miraculos.
- Fard de Baza - fard deschis la culoare
- Fard pentru Contur - fard inchis la culoare
- Fard pentru Evidentiere - fard mai deschis la culoare decat cel de baza
Mod de aplicare
- Colorati intreaga pleoapa (zona delimitata de gene si de sprancene) cu Fardul de Baza. Aplicati apoi Fardul pentru Contur cu o pensula sub arcada si deasupra genelor, pe toata pleoapa superioara. Realizati o imbinare uniforma a culorilor utilizand o pensula moale. Aplicati doar sub spranceana Fardul pentru Evidentiere.

Conturul ochilor
CULOAREA
- Persoanele brunete (par inchis la culoare, ten inchis la culoare) ar trebui sa utilizeze un creion contur pentru ochi de culoare inchisa. Pentru celelalte persoane se recomanda utilizarea unui creion de culoare maro deschis sau gri.
MOD DE APLICARE
- Trasati linii subtiri foarte aproape de gene pe toata lungimea pleoapei superioare. Conturarea ochilor se considera a fi cel mai greu pas dintre cei care trebuie urmati la machiajul ochilor. Cu putin exercitiu veti ajunge sa trasati cu usurinta contururi perfecte pentru ochii dumneavoastra. Uneori trebuie avut in vedere ca un contur prea evident poate strica fizionomia ochiului. Avon ofera mai multe feluri de produse care se pot utiliza pentru trasarea conturului la ochi. Va recomandam sa utilizati produsul cu care va descurcati cel mai bine si care traseaza linia de contur cea mai potrivita pentru forma ochilor dumneavoastra. Creioanele sunt cel mai usor de utilizat. Trebuie sa aveti intotdeauna creionul bine ascutit pentru a putea trasa linii cat mai fine. Tusurile trebuie aplicate cat mai aproape de gene si este nevoie de o mana precisa in momentul in care se traseaza conturul cu un astfel de produs. Pentru a obtine un contur cat mai discret, estompati linia trasata cu tus cu ajutorul unei pensule curate.

Mascara
CULOAREA
Mascara de culoare neagra este recomandata persoanelor brunete (par inchis la culoare, ten inchis la culoare). Pentru restul de persoane se recomanda utilizarea unei mascara de culoare maro deschis sau gri.
MOD DE APLICARE
Cu privirea in jos, aplicati mascara pe genele de pe pleoapa superioara, asezand peria deasupra genelor si rotind-o de la baza acestora catre varf. Lasati sa se usuce mascara pe genele de pe pleoapa superioara si apoi aplicati si pe cele de pe pleoapa inferioara. Chiar si atunci cand nu utilizati nici un alt produs de machiaj, mascara este cel care reuseste sa evidentieze foarte bine conturul ochilor datorita faptului ca asigura o culoare uniforma genelor.
TRUCURI UTILE
- Aveti grija ca inainte de aplicarea mascarei sa periati genele astfel incat pudra sau fardul de pleoape care pot cadea pe ele sa nu creeze un aspect neplacut in contact cu acesta.
- Pentru persoanelor blonde se recomanda o mascara de culoare maro, iar pentru persoanele brunete (par inchis la culoare, ten inchis la culoare) se recomanda o mascara negra.
- Daca aveti genele subtiri este nevoie sa aplicati doua straturi de mascara pentru a le evidentia. Aplicati primul strat de mascara pe genele de pe pleoapa superioara si lasati-l sa se usuce. Periati apoi genele pentru a le separa pe cele care eventual se lipesc si abia dupa aceea aplicati al doilea strat de mascara. Este bine sa utilizati mascara si pe genele de pe pleoapa inferioara avand insa grija sa nu murdariti pielea din acea zona in momentul aplicarii.

MACHIAJUL BUZELOR - RUJURILE
Rujul este cel mai utilizat dintre toate produsele de machiaj. De ce? Pentru ca este foarte usor de folosit si poate face minuni pe moment pentru machiajul oricarei femei.
CULOAREA RUJURILOR Cand alegeti culoarea unui ruj trebuie sa tineti cont de caracteristicile persoanei care-l va purta: tonalitatea tenului, culoarea hainelor si chiar culorile cu care se simte confortabil in general. Nu este recomandat sa alegeti un ruj cu o culoare foarte evidenta pentru o persoana pe care o caracterizeaza culorile discrete si nici un ruj semi-transparent pentru o persoana care poarta de obicei culori mai intense. Aveti grija sa asortati culoarea rujului si la culoarea generala a machiajului.
TEXTURA RUJURILOR
Rujurile Avon pot fi impartite in mai multe categorii, tinand seama de textura si caracteristicile acestora:
• Lucioase - Gloss Sunt ideale pentru a asigura un aspect natural, discret si hidrateaza puternic buzele uscate.
• Hidratante Asigura hidratare eficienta pentru buzele uscate si in momentul aplicarii culoarea lor nu se modifica.
• Mate Au o textura cremoasa si confera buzelor o culoare mai intensa un aspect mat.
• Rezistente la transfer Rujuri care au o formula speciala care asigura mentinerea culorii pe buze pe tot parcursul zilei. Hidrateaza si nu usuca buzele.
TRUCURI UTILE
• Acoperiti buzele cu un strat subtire de anticearcan sau fond de ten, daca doriti ca rujul sa reziste pe tot parcursul zilei.
• Rujurile deschise la culoare (lucioase sau sidefate) confera volum buzelor, iar cele inchise la culoare sau mate estompeaza volumul buzelor.
• Alegeti culoarea creionului contur de buze cat mai apropiata de culoarea rujului. Daca nu gasiti o nuanta apropiata, atunci puteti alege o nuanta cu o tonalitate mai inchisa decat rujul si din aceeasi familie de culori cu acesta.
• Cand trasati conturul urmariti conturul natural al buzelor, indiferent de dimensiunea acestora si nu de forma lor.
• Pentru a intinde cat mai bine rujul pe buze, va recomandam sa-l aplicati cu o pensula speciala. Nu foarte multe femei au buzele bine dimensionate si cu o forma placuta. Aceste inconveniente se pot rezolva cu ajutorul rujului si creionului contur de buze, estompand imperfectiunile si evidentiind partile bune. Rujurile deschise la culoare (lucioase sau sidefate) confera volum buzelor, iar cele inchise la culoare sau mate estompeaza volumul buzelor.

FARDUL DE OBRAZ
In cele mai multe cazuri, fardul de obraz constituie completarea necesara a unui machiaj pentru a arata perfect. Evidentiaza forma pometilor si in multe cazuri retuseaza forma generala a fetei. Fardul de obraz cel mai utilizat este cel sub forma de pudra compacta pentru ca asigura un aspect discret, natural. Cu un astfel de fard de obraz se pot realiza foarte usor retusuri si este usor de aplicat. Pe pometi nu trebuie sa apara sub forma de linii foarte evidente si de aceea se recomanda uniformizarea sa perfecta dupa aplicare.
Fard de Obraz True Colour - True Colour Blush Se prezinta sub forma de pudra compacta care adera perfect pe piele si se mentine pe tot parcursul zilei. Are o textura foarte fina si se fixeaza uniform pe piele.
sursa: avon.md